2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Dirigavimo egzaminas

Atsikėliau 7 val. ryto ir pradėjau po truputi ruoštis dirigavimo egzaminui. Šįkart su savimi pasiėmiau fotoaparatą, nes per šiuos 2 studijų metus, beveik nepadariau nė vienos nuotraukos akademijoje. Į akademiją atėjau 8:30, tiesiu taikymu ėjau į biblioteką- reikėjo atsispausdinti egzamino programą ir anotaciją. Nuėjus ten sutikau beveik visus savo kursiokus, kurie sėdėjo prie kompiuterių ir kartojosi kūrinius bei ieškojo informacijos apie dainų šventę.
  Egzaminas prasidėjo 9val. jį pradėjo magistrantai, kurių buvo tik 3. Nežiūrint į jų skaičių, mes laukėme už durų daugiau nei 1val. Vėliau komisijos nariai išėjo atsikvėpti ir išgerti kavos.
Vėliau, po pertraukos, atėjo metas 2-3 kursams. Pirmosios nuėjo Sigita su Raimonda, o vėliau ėjo mūsų trijulė: Alina, Lina ir aš.  Visiems padirigavus ėjome atsakinėti, o po dar kelių valandų laukimo, sužinojome rezultatus.  Prieš tai kaip pasakyti pažymius, mūsų dėstytojas susakė pastabas, o kai kuriems pagyrimus. Jo frazė " Nėra šarmo", mane jau žudė visą semestrą. Suprantama, kad galėjau net nesitikėti gauti 10.

   Po egzamino grįžau namo. Vakare laukė repeticija filharmonijoje su choru ir orkestru.
 Atėjau laiku. Suėję į balkoną prasidainavome ir pradėjome repeticiją. Pradėjome nuo dalių su solistais. Repeticija vyko be pertraukos pusantros valandos. Šįkart orkestro sąstatas man daug labiau patiko. Galima sakyti sugrojo vos ne koncertiniame variante.  Ir mes patys gan tiksliai viską sudainavome, laiku įstodavome.
  Pasibaigus repeticijai namo mane parvežė Daiva. Išvarginta įtemptos dienos, miegot nuėjau anksti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą