2014 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Savaitė iki vestuvių

Olegas s Ana į Kauną atvyko naktį, o jau sekančią dieną anksti ryte išsiruošėme į Nidą. Atvykę į Klaipėdą manėme, kad sėkmės mus aplenkė ir debesys neišsisklaidys visą dieną. Tačiau kuo labiau artėjom link Nidos tuo oras giedrėjo ir galiausiai pro autobuso langus pamatėme saulės spindulius.  Jei ryte buvau susisukus į striukę kaip ežys tai dieną jau gailėjausi užsidėjusi džinsus.
 Atvykę į Nida pirmiausiai pajudėjome link saulės laikrodžio, o pasėdėję ten nuėjome link jūros. Tačiau nusileidę į pliažą supratome, kad atėjome į nudistų pliažą tad nuskuodėme toliau ir ten prisėdome pasideginti.

Pasimėgavę Nida keliavome į Palangą. Buvome užrezervavę viešbutį Dariaus ir Girėno gatvėje. Tad pasidėjome daiktus ir šiek tiek pasilsėję išėjome į miesto centrą. Aš dar turėjau vilties  palydėti saulę. Tad teko visus paagituoti, kad paskubėtų.  Saulėlydis tą vakarą buvo neįtikėtino grožio.  Negalėjau atitraukti akių. Nežinojau ką daryt: sustingus stovėt ir grožėtis, fotografuot ar filmuot. Galiausiai visgi padarėme porą kadrų. 
O tada visų pageidavimu nuėjome užkasti. Tačiau niekas stipriai nenorėjo valgyt, todėl užsisakėme desertus, kurie nebuvo itin skanūs, bent jau mano. 
 Ryte turėjau pabaigti savo bakalaurinį darbą, išsiversti santrauką ir išsiųsti į dekanatą bei recenzentui. Gari prižadėjo, kad vakare išvers santrauką, todėl sutaupėme šiek tiek laiko. Ir iš pačio ryto papusryčiavę vėl grįžome prie jūros. Baltijos jūra buvo itin rami, nė bangelės. Retai esu ją tokią mačius. Šiek tiek pavaikščioję pakrante, judėjome link Botanikos sodo. Ir čia vėl teko nustebti, nes Tiškevičių rūmai buvo rekonstruojami, o šalia esančiam sodely viskas perkasta ir dar vis ruošiamasi vasaros sezono atidarymui. Tačiau priėję orandžeriją visgi radome gausybę nuostabiai žydinčių kaktusų bei lauke gražiai išsodintų žydinčių gėlių.
 Kauną pasiekėme vėlai vakare.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą