2014 m. balandžio 20 d., sekmadienis

"2014 Velykos" arba "Apie ką kalba močiutės?"

Šventė - tai galimybė pasipuošti ir praleisti tą dieną šeimos ir draugų būryje.
Šias Velykas praleidome pas močiutę. Kitaip nei pastaraisiais metais į svečius atėjo ir jos senos draugės tad turėjau galimybę grįžti į vaikystę.
 Močiutės drauges puikiai prisimenu, nes vaikystėje kiekvienais metais su jomis kartu važiuodavome į Šventąją. Ten švęsdavom gimtadienius ir ne tik, eidavome kartu į pliažą ir pan. Daug metų praėjo nuo to laiko, daug pasikeitimų gyvenimuose, todėl įdomu po ilgos pertraukos vėl jas pamatyti ir paklausyti kuo jos gyvena šiandien.  

XXI amž. pradžios močiutės taip pat aktyviai naudojasi šiuolaikinėmis technologijomis. Internetas jau tapęs jų kasdienybe. Pirmiausiai tai galimybė susisiekti su vaikais, anūkais. Taip pat būdas žiūrėti savo mėgiamas laidas, filmus, skaityti naujienas ir kitokius pletkus. 
  Papasakojusios naujienas apie vaikus ir anūkus, močiutės leidžiasi aptarinėti televizijos žvaigždes: kas su kuo gyvena, kas kiek kartų vedė/ ištekėjo. Bando detaliai prisiminti artistų pavardes ir net vardus ir vis džiūgauja, kad dar atmintis neapleidžia. Tačiau kartais močiutės susiginčija ir net leidžiasi į lažybas, kad įrodyti kuri iš jų teisesnė. Tačiau viskas užsibaigia atsakymu ir teisuolės pergale, kuri užtvirtinama įėjus į internetą ir patikrinus kieno tiesa. 
  Gerai, kai dar turi su kuo pasikalbėti, pas ką nueiti į svečius. O juk pasaulyje daug žmonių, kuriems to trūksta ir būtent dėl to jie tokie paniurę ir pilni pesimizmo. Todėl kitą kartą, kai sutiksit seną žmogų, kuris norės pasidalinti savo mintimis, nepulkit ignoruoti, nenusisukit nuo jo, o išklausykit ar bent jau palinksėkit vaizduodami, kad klausot, juk kuo daugiau pozityvo tuo šviesiau  pasaulyje. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą